Over

Sarah schrijft. Over Europa en de rest van de wijde wereld. Over mensenrechten, migratie, conservatie en spanningen tussen hulp & handel.

Haar achtergrondverhalen, reportages en commentaren verschijnen onder andere in Trouw, Vpro Bureau Buitenland, The Guardian, De Correspondent, OneWorld, Mo*, Wordt Vervolgd en OpenDemocracy.

Sarah studeerde in 2009 af in de Internationale Betrekkingen. Daarna werkte ze als communicatiemedewerker voor onder meer het Europese Parlement en de culturele- en non-profit sector. Maar haar hart verloor ze aan het vak van de freelance journalistiek.

Sarah werkt voor verschillende opdrachtgevers en over de hele wereld. Zo schreef ze over de bunkers van Albanië (won een prijs*), blogde vanuit Moldavië en maakte in een gele schoolbus reportages langs de Oude Zijderoute. Vanuit Oost-Afrika deed ze verslag van arbeidsomstandigheden bij Nederlandse bloemenkwekers en modeketens. Nu maakt ze verhalen over migratie en het zoet en zuur van ontwikkeling.

Naast schrijven is Sarah betrokken bij documentaireprojecten (research en interviews) en kun je haar ook als moderator/gespreksleider inzetten. Sinds 2017 maakt ze met veel plezier radioverhalen en podcasts.

There’s treasure everywhere’ (Calvin and Hobbes). Je hoeft niet altijd naar de andere kant van de wereld om verhalen te vinden, soms is de hoek omgaan genoeg.

 

* European Young Journalist Award, Nederlandse inzending 2010