Over

Sarah schrijft en maakt podcasts over mensenrechten, migratie, conservatie en het zoet en zuur van globalisering. Haar achtergrondverhalen, reportages en commentaren verschijnen o.a. bij Trouw, OneWorld, Vpro Bureau Buitenland, De Correspondent, Wordt Vervolgd, The Guardian en The New Humanitarian.

Sarah werkt voor verschillende opdrachtgevers en over de hele wereld. Eerder was ze freelance correspondent Zuidoost-Azië in Bangkok, nu is haar standplaats Amsterdam.

Sinds 2017 maakt ze met veel plezier ook radioverhalen en podcasts. Ze is betrokken bij documentaireprojecten (research en interviews) en je kunt haar als moderator/gespreksleider inzetten.

Actueel
Wat betekent globalisering voor het leven van vrouwen wereldwijd? Deze vraag loopt als een rode draad door alle producties: van de Filipijnse kustbewoonster die tyfoon Haiyan overleefde tot de vrouwen die onze T-shirts stikken in Ethiopië, als jonge meisjes en migranten in Italië in de prostitutie belanden of de straat op gaan en seksuele gelijkheid eisen.

 

Prijzen / Awards

* Winner 2018 Global Media Competition on Labour Migration (ILO), ‘How weavers in Burkina Faso are now on Europe’s migration front line’, The New Humanitarian (IRIN).

* Nominatie Aad Struijs Persprijs (ASP) voor reisjournalistiek 2018, ‘Er gingen te veel toeristen naar dit Thaise eiland. Nu is het met verlof’, De Correspondent.

* European Young Journalist Award 2010, ‘The Imaginary Enemy’, Open Democracy.