In de media

Migratie: NPO Radio1 Spraakmakers, januari 2020
Uit een groot onderzoek van Oxfam Novib blijkt dat van het Europese fonds voor Ontwikkelingssamenwerking grote bedragen naar het terugdringen van migratie uit Afrika zijn gegaan. We praten erover met Evelien van Roemburg van Oxfam en met journaliste Sarah Haaij.

Migratie: Vpro, Bureau Buitenland, 2017
Naar aanleiding van ons tweeluik uit Burkina Faso, een studiogesprek met Saskia Houttuin en Sarah Haaij over hun onderzoek naar de oorzaken van migratie. Hoe realistisch zijn de EU-plannen om jonge mannen te ontmoedigen naar Europa te reizen en hoe kijken Afrikaanse landen zelf tegen migratie aan?

Draagmoeders: NPO Radio 1,  Radio EenVandaag, 2017
Sarah Haaij is onderzoeksjournalist en heeft in Thailand en Cambodja onderzoek gedaan naar het fenomeen draagmoederschap. 

Draagmoeders: Vpro, Bureau Buitenland, 2017
In Nederland en veel andere landen is geld vragen voor het dragen van een kind verboden. Daarom zoeken veel koppels met een kinderwens draagmoeders in verre buitenlanden. Achter deze wereld van commercieel draagmoederschap schuilt een schimmige industrie die – vanwege steeds veranderende wetgeving – steeds weer in verschillende landen opduikt, op plekken met zo min mogelijk regelgeving. Journalistes Sarah Haaij en Marlies Pilon doken in de draagmoeder-business en reisden daarvoor naar Georgië, Thailand en Cambodja.