Echte liefde, eerlijke roos

// Trouw // Echte liefde, eerlijke roos (jan 2014) //

In december reisde ik met steun van het Postcode Loterij Fonds van Free Press Unlimited naar Ethiopië om een reportage te maken over Nederlandse bloementelers in Ethiopië. De helft van onze rozen worden in Oost-Afrika gekweekt, soms onder erbarmelijke omstandigheden. Op de Nederlandse kwekerijen wordt hard gewerkt om de situatie van de pluksters te verbeteren, maar ook daar kan het nog beter.

Echte liefde, eerlijke roos
Afsnijden, bundelen en inpakken; behendig maken Alem’s handen de rozen klaar voor transport naar Nederland. Grove, witte handschoenen beschermen haar vingers tegen de doornen. ‘’Soms denk ik wel eens, al dat werk en al die zorg voor een bloem. Een gewas dat niet eens eetbaar is!’’

Het gehele artikel is tegen betaling op de website van Trouw te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *