Hulp vanuit de ruimte

// Vice Versa Waterspecial // Hulp vanuit de ruimte (juni 2013) //

Vanuit de ruimte wordt met satellieten een schat aan geo-informatie verzameld. Voor een special over water en ontwikkeling vroeg ik André Kuipers of de ontwikkelingssector ook wat heeft aan al die satellietbeelden. Geo-informatie blijkt een belangrijke bron voor goed waterbeheer. ‘’Met satellietgegevens kun je droogte en overstromingen monitoren’’.

Lees hier het artikel

 

Dit artikel werd gepubliceerd in een speciale water editie van het ontwikkelingsvakblad Vice Versa. Als initiatiefnemer van deze special was ik betrokken bij het concept, de financiering, de coördinatie  en de redactie van de publicatie. Meer over de waterspecial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *