Klimaatactivist Hindou Oumarou Ibrahim: Het moment om te luisteren naar wat wij te zeggen hebben is aangebroken

// Trouw // juli 2022 //

Klimaatactivist, vrouwenrechtenvoorvechter, geograaf en directeur van de ‘Vereniging voor de Inheemse Vrouwen van Tsjaad’: Ibrahim is het allemaal. Opgegroeid met de Mbororo, een gemeenschap van rondtrekkende herders, weet deze vrouw als geen ander wat het betekent als het klimaat verandert en de natuur zich tegen je leefwijze keert.

Maar ze weet ook iets anders, zegt ze, en dat is dat de oorspronkelijke gemeenschappen zoals de Mbororo de kennis in huis hebben om zich tegen klimaatverandering te wapenen. “Het is de hoogste tijd dat er nu eindelijk naar die cruciale kennis geluisterd wordt”, laat Ibrahim via een videoverbinding weten.

Lees het artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *