Psychische zorg in kwetsbare gebieden: ‘Juist nu iedereen lijdt, moeten we de mentale gezondheid beschermen’

// Vrij Nederland // juni 2022 //

Wat als een ongekende explosie je kapperszaak heeft verwoest? Als je niet bij je spaargeld kunt en de munt 90 procent van zijn waarde heeft verloren? Als je moeite hebt je zoon te voeden en geen enkel vertrouwen meer hebt in de toekomst? Wat valt er op psychisch vlak te helen bij gebrek aan voedsel, benzine en perspectief?

Op crisisplekken als Oekraïne staat naast materiële hulp ook mentale ondersteuning tegenwoordig hoog op de agenda. Maar hoe organiseer je die? En wat hebben mensen eraan als ze gebrek hebben aan alles? Marieke Buijs en Sarah Haaij keken hoe mentale hulp gestalte krijgt in Libanon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *