Kan yoga het leed van vluchtelingen verzachten?

// Trouw // mei 2022 //
Voor Syrische vluchtelingen is de crisis in opvangland Libanon een snelkookpan voor mentale problemen: van financiële wanhoop tot pijnlijke heimwee. Psychologische eerste hulp is ernstig nodig. ‘Ik schreeuwde tegen mijn kinderen of gaf ze een klap.’ Samen met wetenschapsjournalist Marieke Buijs bezocht ik begin 2022 Libanon, daar onderzochten we hoe psychische hulp wordt ingezet.

In de internationale wereld van ontwikkelingssamenwerking groeit de aandacht voor wat in hulpjargon ‘geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning’ heet. Nederland gaat daar als donor in voorop. Maar werkt het ook?

Ons eerste artikel en mijn fotoserie in Trouw.

Gerealiseerd met steun van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *