Nepal na de schok

//Opzij // ‘Nepal na de schok’ // augustus 2015 //

Zes weken na de verwoestende aardbeving in Nepal reisde ik af naar dit land voor een reportage over noodhulp. Samen met de Alliance for Disability Inclusive Development (ADID) keken we waarom mensen met een handicap in noodsituaties vaak het hardst worden getroffen bij een ramp.

Voor Opzij schreef ik een portret over de Nederlandse directeur van een kleine hulporganisatie in Nepal, Betteke de Gaay Fortman. Haar stichting Karuna voor Nepalese kinderen met een handicap, was na de aardbeving meteen uiterst effectief. Dat wordt opgemerkt. Lees het artikel via Blendle.

//OneWorld// Noodhulp: mensen met een handicap eerst? // juli 2015

Twee maanden na de zware aardbevingen pakt Nepal de draad weer op. Maar hoe bouw je ’n huis als je in een rolstoel zit? Lees het antwoord in mijn reportage voor OneWorld uit uit Rasuwa. http://www.oneworld.nl/crisis/noodhulp-mensen-met-een-handicap-eerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *