Groen groeit in Oost-Europa

//GroenLinks Magazine// Groen groeit in Oost-Europa // juli 2014 //

Als in juli het nieuwe Europarlement zijn zetels inneemt, kleurt geen 7,5 procent, maar ‘slechts’ 6,5 procent van de zetels groen. Vooral in Frankrijk leverden de Groenen in. Tegelijkertijd werden er niet eerder in zo veel Europese landen groene zetels gewonnen. Zo schuiven er voor het eerst Groene Europarlementariërs uit het Oost-Europese Hongarije en Kroatië aan. Het Kroatische ORaH, letterlijk ‘walnoot’, is met één zetel een verrassende nieuwkomer in het parlement. Een jaar geleden bestond deze partij nog helemaal niet. Waar komt dit groentje vandaan?

Dit artikel verscheen in het zomernummer van het GroenLinks magazine. Het is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *